Pécs kultúrája, művészete > Pécs - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Pécs kultúrája, művészete > 15 weboldal. Kategória leírása: Pécs város kulturalis és művészeti élete. Szobrászat, galéria, irodalom, képzőművészet...
Szponzorált linkek
Filharmónia Dél-Dunántúli Kht
http://www.filharmonia-dd.hu/

Filharmónia Dél-Dunántúli Kht honlapja. Műsorok, támogatók, képgaléria...

Filharmónia Dél-Dunántúli Kht
Pécsi Galéria
http://hu.wikipedia.org/wiki/P%C3%A9csi_Gal%C3%A9ria

A Pécsi Galéria kifejezés (PGGM - Pécsi Galéria és Grafikai Műhely) a baranya megyei székhely első, kortárs művészeteket bemutató kiállítótermre utal, mely 1977 óta működik. Ma már több galériát foglal magéban az intézmény: Pécsi Galéria, Pincegaléria és Pécsi Kisgaléria. A három kiállítóhely az intézményi feltételek és lehetőségek szerint elkülönül koncepciójukban. Az intézmény Magyarországon szoros kapcsolatban áll más városok (Miskolc, Szombathely, Kaposvár, Győr, Székesfehérvár, stb.) galériáival, múzeumaival.

Pécsi Galéria
Néprajzi Múzeum (Pécs)
http://hu.wikipedia.org/wiki/N%C3%A9prajzi_M%C3%BAzeum_(P%C3%A9cs)

A pécsi Néprajzi Múzeum Baranya megye magyar és nemzetiségi népcsoportjainak tárgyi és szellemi kultúráját őrzik, kutatják és mutatják be. Itt van az ország második legnagyobb textilgyűjteménye.

Néprajzi Múzeum (Pécs)
Ipartörténeti Múzeum
http://www.pbkik.hu/index.php?id=3309

Pécsett és Baranyában az utóbbi időben a városok kultúrtörténete került a középpontba, csaknem elfeledve, hogy milyen jelentős szerepet játszottak Pécs és a megye fejlődésében a tisztes iparűzők, miként tette lehetővé a gazdaság fejlesztéséért végzett munkájuk a kulturális felvirágzást is.

Ipartörténeti Múzeum
Várostörténeti Múzeum (Pécs)
http://hu.wikipedia.org/wiki/V%C3%A1rost%C3%B6rt%C3%A9neti_M%C3%BAzeum_(P%C3 ...

A pécsi Várostörténeti Múzeumot a Janus Pannonius Múzeum Új- és Legújabbkori Történeti Osztályának anyagából létesítették 1985-ben. A gyűjtemény az 1786-ban épült, késő barokk tímárházban kapott helyet. A város újkori történetét bemutató állandó kiállítás - a Pécs iparára a középkortól oly jellemző bőrfeldolgozás egyik hajdani, 18-19. századi helyszínén - a Felsőmalom u. 9. szám alatti ún. Tímár-házban, egy egyemeletes, szárítópadlásos tímár manufaktúra épületében látható. E nagyszabású tárlat számos dokumentum, fotó, műtárgy, térkép és makett segítségével mutatja be a város gazdag történelmének jellemző mozzanatait, a 143 évig tartó török uralom alóli felszabadulástól (1686) a II. világháborúig, illetve az ezt követő koalíciós időszakig (1948).

Várostörténeti Múzeum (Pécs)
Baranya Megyei Múzeumok Igazgatósága
http://ujkor.jpm.hu/

Az Országos Műszaki Múzeum és a pécsi Várostörténeti Múzeum időszaki kiállítása bemutatja a kézírás legfontosabb eszközeit az agyagtáblától a golyóstollig. ...

Baranya Megyei Múzeumok Igazgatósága
Halász Károly
http://www.btmfk.iif.hu/halasz.html

A 60-as évek végén, 70-es évek elején egy pécsi építészeti programhoz kapcsolódva az optikai mozgásra épülő struktúrák problémája foglalkoztatja.

Halász Károly
Kultúra
http://kultura.wyw.hu/

[Antik kultúra] [Antikvárium] [Egyesületek] [Építészet] [Filmművészet] [Galéria] [Hírlevelek] [Irodalom] [Jegyirodák] [Képregény] [Képző- és Iparművészet] [Könyvtárak] [Kultúra fogalma] [Kulturális dijak] [Kulturális magazinok] [Kvíz] [Levéltárak] [Modern kultúra] [Művelődési házak] [Művészeti stílusok] [Múzeumok] [Népek, nemzetek kultúrája] [Népművészet] [Nyelvi kultúra] [Pályázatok] [Színház] [Tánc- és mozgásművészet] [Versek] [Virtuális Galéria] [WYW társoldalak] [Zene]

Kultúra
Közelítés Művészeti Egyesület
http://www.c3.hu/~kozelit/

Az egyesület célja, hogy fiatal művészeket integráljon a művészeti és kulturális közéletbe, valamint kapcsolatot építsen ki és tartson fenn kortárs művészeti áramlatokkal, intézményekkel. A fent megfogalmazott célt kiállítások, projektek lebonyolításán keresztül kívánja megvalósítani...

Közelítés Művészeti Egyesület
Carmine Vonósnégyes
http://www.vonosnegyes.hu/

Könnyű és komolyzenei művek színes palettája közül válogathat az, aki felismeri az élő vonós zene varázsát, és igazán exkluzivvá szeretné tenni rendezvényét. Legyen az konferencia, esküvő, házassági évforduló, kiállítás megnyitó, itt könnyedén megtalálja az alkalomhoz illő melódiákat.

Carmine Vonósnégyes
Gül Dallari
http://www.guldallari.atw.hu/

A Gül Dallari török szó, melynek jelentése Rózsaszálak. Csoportunk egy színes, mesés kert, amelyben minden egyes Rózsaszál önálló egyéniséggel, táncstílussal bír. Az egész csoportot összefogja a tánc, és a török hastánc szeretete.

Gül Dallari
Bartók Béla Férfikar
http://bartokbelaferfikar.gportal.hu/

A kórus 1945ben alakult, a háború miatt megszűnt több pécsi kórus tagjaiból, melyet Sólyom Józsefné karnagy vezetett 1957-ig.

Bartók Béla Férfikar
Janus Pannonius Múzeum, Pécs
http://www.vendegvaro.hu/Janus_Pannonius_Muzeum_Pecs

Az ország legnagyobb vidéki múzeuma, a Magyar Tudományos Akadémia kutatóhelye. De mint kiállítóhelyet ne keressük - múzeumok sokasága tartozik hozzá.

Janus Pannonius Múzeum, Pécs
KASZ Petőfi Sándor Művelődési Ház
http://www.temie.hu/index.php?option=content&task=view&id=59

KASZ Petőfi Sándor Művelődési Ház elérhetőségei. Telefon, cím, levelezés...

KASZ Petőfi Sándor Művelődési Ház
Tritonus Fúvósötös
http://www.tritonus.iweb.hu/

A fúvósötös 2003 õszén kezdte meg munkáját Kircsi László szakmai irányításával.

Tritonus Fúvósötös
Hirdetések
Oldal leírása
pecs.wyw.hu: Pécs katalógus. Pécsi információk. Iskolák, cégek, étterem, ingatlan, sport, szórakozás. Európa kulturális fővárosa.
Gyűjteményünkben 334 válogatott Pécs témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 334 | Várakozó linkek: 1 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 5536