Pécs látnivalói, nevezetességek > Pécs - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Pécs látnivalói, nevezetességek > 13 weboldal. Kategória leírása: Pécs város nevezetességei, látnivalói. Pécsi Állatkert, Pécs Galéria, egyéb nevezetességek...
Szponzorált linkek
Pécs és környéke - fotóblog
http://pecs2u.eu/hu/

2010 Pécs és környéke fotóblog - fotóblogunk egyik célja, hogy a különböző kiadványok által bemutatott Pécs-képet gazdagítsuk.

Pécs és környéke - fotóblog
Pécsi vár
http://hu.wikipedia.org/wiki/P%C3%A9csi_v%C3%A1r

Szent István király itt alapította meg 1009-ben a pécsi püspökséget, amelynek négytornyú székesegyházát, valamint a mellette álló püspöki és káptalani lakóházakat már kezdettől fogva erős kőfalak védelmeztek.

Pécsi vár
Polgár Pincészet
http://www.polgarpince.hu/

A Polgár Pincészet neve immár 20 éve jelent egyet a minőségi borok termelésével.

Polgár Pincészet
Gere Pincészet
http://www.gere.hu/

Borászat. Vendéglátás. Feldolgozás. Ültetvények. Fotógaléria...

Gere Pincészet
Püspöki palota
http://hu.wikipedia.org/wiki/P%C3%BCsp%C3%B6ki_palota_(P%C3%A9cs)

A pécsi Püspöki Palota a Pécsi székesegyház nyugati oldalánál található műemléki épület, melyet zömmel a 12. század folyamán építettek. A Püspöki Palotán a 19. században végeztek utoljára nagyobb méretű átalakítást Scitovszky János püspök megbízásából. A palota köré csoportosult épületek teszik ki azt a műemléki együttest, melybe bele tartozik a Barbakán is. A középkori eredet látható formáit későbbi átépítések szinte maradéktalanul eltüntették. Az alaprajzi rendszeren és a faltest anyagán kívül emlékét nem isőrzi más, csak az egykori védőtoronnyal megerősített kapualj és a délkeleti torony gótikus ablakának töredékei.

Püspöki palota
Több látnivaló
http://www.iranymagyarorszag.hu/keres/pecs/latnivalok-p1/

Dél-Dunántúl / Baranya megye / Pécs látnivalói. Részletes adatbázis.

Több látnivaló
Pécsi Tv-torony
http://hu.wikipedia.org/wiki/P%C3%A9csi_Tv-torony

A 197 méter magas pécsi Tv-torony az 535 méter magas Misina csúcsán áll. Gyorslifttel lehet feljutni a tetején kialakított, üvegfalú eszpresszóig. A nyitott kilátóterasz a presszó fölött van. Körkilátójából messze elláthatunk szép idõben. Déli irányban a várost, illetve a Baranyai dombságot, messzebb a Villányi hegységet csodálhatjuk meg. Keleti irányban a Zengõ, nyugatra a Tubes, északra a Mecsek magasodik. A torony aljától sípálya fut lefelé a hegyoldalon.

Pécsi Tv-torony
Magyarországi utazás
http://www.magyarorszagiutazas.hu/latnivalok_info_magyarorszag.html#anchor_14

www.magyarorszagiutazas.hu - Pécsi Ókeresztény sírkamrák: Az ókori Sopianae temetőjében a Kr. u. IV. században egyszerű templomokat, kápolnákat, mauzóleumot és alattuk sírkamrákat építettek római elődeink...

Magyarországi utazás
Pécsi borvidék
http://www.hungary-wines.com/region_14.php

A Mecsek déli lejtőin, egészen Mohácsig tart, az 1300 hektáron elterülő Mecsekaljai borvidék, ahol magyar, szerb, és német települések határában folyik a szőlőművelés. Pécsi, Versendi és Szigetvári körzetekre osztható, melyek borászati szempontból hasonlóak.

Pécsi borvidék
Pécs nevezetességei
http://www.kul-tura.hu/index.php?lboxmutat=106006649917354V

A Gázi Khászim dzsámi - Faragó Ferenc fotójaA barokk belváros színfoltjai a 150 éves török hódoltság építészeti remekei, a két dzsámi és a minaret napjainkban is láthatók. Pécs jellegzetes főterének közepén, a Széchenyi téren áll a Gázi Kászim-dzsámi, az ország legnagyobb török korabeli építménye. Az egykori dzsámi jelenlegi belvárosi templom, melynek zöld kupolája nagyban meghatározza a városképet.

Pécs nevezetességei
Pécs egykor, akkor és most
http://pecs.egykor.hu/

Az egykor.hu az elmúlt korok magyar vonatkozású épületeinek, városainak illetve helységeinek – épített környezet – összegyűjtését tűzte ki célul, elsősorban fényképek formájában. Épületek, városok és helyek felkutatására, az ehhez kapcsolódó információk megmentésére szakosodott.

Pécs egykor, akkor és most
Zsinagóga
http://www.vendegvaro.hu/gen?genid=6607

A romantikus stílusú zsinagóga a korszak legkiválóbb építésze, Feszl Frigyes, valamint Gerster Károly és Kauser Lipót tervei alapján épült 1865-69 között. 1905-ben Baumhorn Lipót tervei alapján kibővítették.

Zsinagóga
A pécsi borvidék - könyv
http://www.konyv-konyvek.hu/a_pecsi_borvidekv

A könyvben felelevenedik a város kulturális és borászati öröksége. A kötet végén az is kiderül, hogy a régi idők értékeire alapozva napjainkban ismét virágzó szakaszába érkezett a régió borkultúrája...

A pécsi borvidék - könyv
Hirdetések
Oldal leírása
pecs.wyw.hu: Pécs katalógus. Pécsi információk. Iskolák, cégek, étterem, ingatlan, sport, szórakozás. Európa kulturális fővárosa.
Gyűjteményünkben 334 válogatott Pécs témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 334 | Várakozó linkek: 1 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 5536