Pécs történelme, története > Pécs - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Pécs történelme, története > 4 weboldal. Kategória leírása: Pécs város története. Történelmi események, helyi jellegzetességek, látnivalók...
Szponzorált linkek
A Pécsi Planetárium és csillagvizsgáló története
http://csillagaszattortenet.csillagaszat.hu/magyar_amatormozgalom/20050317_p ...

Épült egy épület, Pécs belvárosa felett, a hegy oldalában, a hegyvonulatra felkapaszkodó meredek utcában. Építése jól látszott a város nagy részéből nézve. Szokatlan formája, tornya, teraszai, fehérre festett betonfalai és üvegfelületei már eleve különleges épületre utaltak. Sőt két oldalán egy-egy nagyméretű fémkupola is csillogott. Az egyik éjjelente kinyílt, és ide-oda forgott. A másik kupola állandóan zárva maradt. Vajon milyen titkok rejtőzhettek a kupolák alatt?

A Pécsi Planetárium és csillagvizsgáló története
A Hullámfürdő története
http://www.hullamfurdo.hu/index.php?site_id=2

A mai Hullámfürdő területén az 1800-as évek végén épült föl az első, az akkori utcanévről Ráth utcai fürdőnek nevezett létesítmény. Erről a strandról nem sokat tudunk, kép vagy más dokumentum nem maradt fönn róla. Az viszont egy korabeli térképről kiderül, hogy a közelében állt a Vasfürdő, ami az egyik első pécsi uszoda volt, és a szomszédságában álló Madarász-Szontágh féle vasgyár tulajdonosai hozták létre.

A Hullámfürdő története
Sopiane
http://vakbarat.pecs.hu/pokos/varos/sopianae.html

Pécs, a "magyar mediterráneum" legdélibb városa, 2000 éves történelemmel büszkélkedhet. A város területe a római kor óta folyamatosan lakott. A korábban itt élő népek, az egymást követő, vagy éppen egymás mellett élő kultúrák kiemelkedő jelentőségű emlékanyagot hagyományoztak ránk. Különös helyet foglal el ezek között - egyetemes jelentőségénél fogva - az ókeresztény, Kr. u. IV. századi emlékanyag, amely a mai belváros északnyugati részén, a bazilika környékén maradt fenn, átvészelve a népvándorláskor és a középkor viharait. Sopianae története a Kr. u. II. századig nyúlik vissza, amikor a Mecsek déli lábánál az itt haladó észak-déli irányú kereskedelmi utak találkozásánál egy kedvező fekvésű és éghajlati adottságú, de nem túl városias település alakult ki.

Sopiane
Pécs város története
http://magyar.pecshotels.com/utikonyv_pecs_varosa.php

Az általános magyar városképtől némiképpen eltérve, Pécs "grafikája" nem tűnik ki közterületeinek tágasságával. A hegyvidék és a síkság találkozása tipikusan kedvező gazdaságföldrajzi körülményeket teremtett a város létrejöttéhez. A város térképét tehát a geológiai viszonyok is meghatározták, melyek a szervezett életmódok fenntartásához olykor erőteljesebb garanciákat biztosítottak, mint a történelmiek.

Pécs város története
Hirdetések
Oldal leírása
pecs.wyw.hu: Pécs katalógus. Pécsi információk. Iskolák, cégek, étterem, ingatlan, sport, szórakozás. Európa kulturális fővárosa.
Gyűjteményünkben 334 válogatott Pécs témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 334 | Várakozó linkek: 1 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 5536