Pécs szonmszédos települései > Pécs - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Pécs szonmszédos települései > 7 weboldal. Kategória leírása: Pécshez közeli települések bemutatása. Városok, kisebb falvak honlapjai.
Szponzorált linkek
Komló
http://www.komlo.hu/

A fiatal város történelmi gyökerei messzire nyúlnak vissza, hiszen a II. századból származó római kori leletek kerültek napvilágra a város építése során. Az egykori falu létezéséről egy 1256. évi oklevél tudósít "Villa Complov" néven említve.

Komló
Harkány
http://www.harkany.hu/

A környék nagy történelmi múlttal rendelkezik, látnivalókban gazdag. A borvidék és a kétezer éves Pécs közelében épült-kialakult Harkányfürdő majdnem kétszáz éve fogadja és szolgálja vendégeit.

Harkány
Pécsvárad
http://pecsvarad.ekisterseg.hu/

Pécsvárad a Kelet-Mecsek déli lejtőjén, a Mecsek legmagasabb csúcsa, a 682 méter magas Zengő lábánál, a 6-os fő közlekedési út, a Pécs-Bátaszéki vasútvonal mellett fekszik, Pécstől 19 kilométerre, Baranya megyében. Szerves központja egy kisebb tájegységnek, a Kelet-Mecseknek.

Pécsvárad
Kozármisleny
http://kozarmisleny.hu/

Földrajzi értelemben néhány kilométerre a Mecsek-hegység déli lábától, már a Baranyai-dombság része.

Kozármisleny
Cserkút
http://www.cserkut.hu/

Csendes hegyi falu, Baranya megye közepén, Pécstől Ny-i irányban, a város határától mintegy 5 km-es távolságban a Jakab-hegy lábánál található Cserkút. A községet Pécs felől a 6-os úton Szigetvár irányában közlekedve a 204-205 km között jobbra, a hegy felé leágazó aszfaltos erdei úton, a kőbánya mellett ívelő Batvölgyi úton érhetjük el. Tömegközlekedési megközelítése Pécsről lehetséges, kővágószőlősi vagy bakonyai járatokkal.

Cserkút
Bogád
http://www.bogad.hu/

BOGÁD az Árpád-kortól lakott település. Az első fennmaradt írásos emlék tanúsága szerint 1058-ban a pécsi püspök birtoka volt. 1331-ben már egyházzal is rendelkező településként említi a vallon telepesek alkotta közösséget. Az 1559-ből származó nyilvántartás alapján 8, majd 1565-ben pedig 17 házat számlálhattak a faluban. A XVII. század 80-as éveiben Bécs ostromára induló török hadak súlyos pusztításokat hagytak maguk után, de a falu rövid időre árván maradt házait néhány évtizeden belül rác menekültek népesítették be. 1702-ben négy magyar és három horvát család élt a településen.

Bogád
Nagykozár
http://www.nagykozar.hu/

Az újkőkor késői szakaszában, i. e. 2800-2500 között, a mai Baranya megye területén a Lengyeli kultúra képviselői éltek. Maga a kultúra a Dunántúlon őshonos vonaldíszes kerámia népének és a délkelet felől benyomuló Bánáti kultúra hatásainak összeolvadásából és további fejlődéséből keletkezett.

Nagykozár
Hirdetések
Oldal leírása
pecs.wyw.hu: Pécs katalógus. Pécsi információk. Iskolák, cégek, étterem, ingatlan, sport, szórakozás. Európa kulturális fővárosa.
Gyűjteményünkben 334 válogatott Pécs témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 334 | Várakozó linkek: 1 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 5536